ОКТОБАР МЕСЕЦ КЊИГЕ

Датум: 01. Novembar 2021 15:35 Категорија: Новости


Месец ОКТОБАР обележава се као МЕСЕЦ КЊИГЕ.

И ове године у нашој школи скромно је обележен   МЕСЕЦ  КЊИГЕ, како у матичној школи,тако и у издвојеном одељењу у с. Бистар.


  

Направљена је изложба књига. Ученици су били укључени у изради паноа. Ове године пажња је посвећена писцима попут Десанке Максимовић,Јована Јовановића Змаја, Вука Стефановића  Караџића...  

  
Ученици млађих разреда су рецитовали песмице  и  стихове,  а ученици старијих разреда  су читали изречене мисли, цитате  и одломке.
 
   

   
Посвећена је пажња читању  и речено је зашто је важно и зашто треба читати.  Сваком ученику првог разреда школска библиотека је поклонила књигу.
Награђена су  два ученика за НАЈ-ЧИТАОЦЕ месеца октобра и то Нина Цветков ученица  II/1   разреда  и  Ивана Игњатов ученица V/1 разреда.
 
  
 
Циљ обележавања месеца књиге је ставити до знања колико је важно читање.
Читање обогаћује речник , читајући – човек се одмара, јер читање пружа посебно задовољство.

С  књигом никад ниси сам, никад није досадно. Књига пружа уточиште.  Књига је најбољи човеков пријатељ.
Читање обогаћује и употпуњује наше знање јер није бадава речено да „Дете које чита,постаје човек који мисли“. Зато треба читати и волети књиге не само у октобру, јер  „

Књига није храна,али је посластица“.

Књиге омогућују улазак у свет маште,упознавање ликова , емоција.
         
Они који читају живе више од једног живота.  Док читамо књиге нас награђују изградњом језичке културе, богаћењем речника, постајемо свестранији и лакше изражавамо своје мишљење.