УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ШКОЛСКОЈ 2024/25. ГОДИНИ

Датум: 26. Mart 2024 10:47 Категорија: Новости


Упис деце у први разред основне школе у школској 2024/25. години

Упис деце у први разред основне школе у школској 2024-2025. години обавезан је за сву децу која до почетка школске године имају најмање шест ипо, а највише седам ипо година.. Упис ће се вршити од 1.априла до 31.маја 2024.године преко Портала е-Управа (Услуге → Образовање → е-Заказивање термина у ОШ). Електронско заказивање термина, Апликација ће бити доступка од 20. марта 2024.године.
У нашу ОШ “Георги Димитров”, Босилеград ул. Иво Лола Рибар бб,, уписују се сва деца која имају пребивалиште на територији општине Босилеград..
Деца старости од шест до шест ипо година односно, рођена између 1. марта  и 31. августа 2018. године, а чији родитељи желе да она ПОЂУ РАНИЈЕ У ШКОЛУ, могу да се од 1.4.2024. године пријаве психологу школе на број телефона 017/877-091, ради договора о термину за проверу спремности за полазак у први разред.
У школу се може уписати и  ДЕТЕ СТАРИЈЕ ОД СЕДАМ ИПО ГОДИНА. Ако дете старије од седам и по година због болести или других разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања.
Претходну проверу знања обавља тим састављен од наставника разредне наставе, односно предметне наставе, педагога и психолога школе уважавајући стандарде постигнућа и ценећи најбољи интерес ученик
 
ПРИЈАВА ЗА УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ПРЕКО ПОРТАЛА е-УПРАВА
Упис деце у први разред родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије врше  електронским путем од 1.4.2024. године преко Портала е-Управа  покретањем услуге е-Заказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Да би извршили упис потребно је да:
-Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију еИД.гов.рс
-Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → е-Заказивање термина у ОШ)
-Закажете термин тестирања детета у нашој школи. Након ваше е- пријаве за тестирање детета, школа ће по службеној дужности прибавити потребна документа за упис  – извод из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, лекарско уверење о спремности за полазак у први разред као и потврда о похађању програма предшколског васпитања и образовања.
Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се Секретару школе сваког радног дана од  10:00 -14:00 часова у школи.
 
ОБАВЕШТЕЊЕ
 за родитеље будућих првака који територијално не припадају нашој школи:
 
      Поштовани родитељи,
1. Потребно је да доставите молбу школи за упис свог детета у први разред;
2. Молбу предајете административном раднику школе, радним данима у периоду од 10:00 до 14:00 часова. Рок за предају молби је 01.02.2024. године.
3. У молби обавезно напишите свој број телефона како бисмо могли да Вас контактирамо.
4. Молбе ће бити решаване почетком јуна, тако да ћете о исходу бити обавештени након тога.