Новости

ПОЧЕЛА НОВА 2021/2022 ШКОЛСКА ГОДИНА

Датум: 01. Septembar 2021 14:01 Категорија: Новости

Почела нова школска година 2021/2022

Уз интонирање државне химне, ученицима првог разреде пожелели си добродошлицу сви ученици виших разреда, као и директор Методи Чипев, учитељи, наставници и председник општине Босилеград, Владимир Захаријев. Концерт у организацији ученика од првог до четвртог разреда, под руководством учитеља,  додатно је улепшао овај свечани тренутак.

 


Прочитај

ДЕЧИЈА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА-ВРАЊЕ

Датум: 18. Maj 2021 08:53 Категорија: Новости

ДЕЧИЈА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА- ВРАЊЕ

Ученице осмог разреда Екатарина Миланова, Сања Радојков и Ивана Васев учествовале су на дечијој ликовној колонији у Врању. Званично је отворена друга Дечија ликовна колонија у организацији ЈУ Народни универзитет Врање. У име Града ову манифестацију отворила је Изабела Савић, већница за туризам, а у име организатора присутнима се обратила и директорка Народног универзитета Гордана Димитријевић. Учесници првог дана Колоније су ученици старијих разреда основних школа из Босилеграда, Владичиног Хана, Врањске Бање. Врањски основци заједно са полазницима Ликовне радионице учествоваће сва три дана трајања Дечије ликовне колоније. У пријатном амбијенту реновираног Градског парка започет је богат и садржајан програм Колоније. Учесници ће цртати графитом, радити воштаним, акрилним и другим бојама на различитим подлогама. На крају сваког дана Колоније, наши гости из школа Пчињског округа обићи ће актуелне изложбе у обе врањске Галерије.


Прочитај

УКРАШАВАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА

Датум: 29. April 2021 15:43 Категорија: Новости

УКРАШАВАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА

У издвојеним одељењима у селима Г. Љубата и Бистар, одржане су радионице на којима су ученици осликавали ускршња јаја.


Прочитај

XIV Ликовни конкурс ,, Пролет върху листа"

Датум: 22. April 2021 10:45 Категорија: Новости

Ликовни конкурс ,, Пролет върху листа"

XIV Национални ликовни конкурс ,,Пролет върху листа" одржан је у Ћустендилу, Р. Бугарска. Предраг Димитров, ученик седмог разреда освојио је друго место, док је Ивана Васев, ученица осмог разреда освојила прво место.


Прочитај

Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика који уписују средњу школу

Датум: 05. April 2021 11:28 Категорија: Новости


Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа.
 
На порталу Моја средња школа: https://mojasrednjaskola.gov.rs можете проверити све евидентиране податке за конкретног ученика, али и пронаћи све статистичке податке о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе. Сходно Календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелности.
Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:

 1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита
 2. подношење приговора на резултате завршног испита
 3. подношење електронске листе жеља
 4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу
Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.
Позивамо вас да, у складу са текућом епидемиолошком ситуацијом, а, пре свега, због здравља и безбедности, користите расположиве електронске услуге у вези са процедурама за упис у средњу школу. Свакако, све захтеве ћете моћи и на стари начин да поднесете, непосредно у школи.

Прочитај

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

Датум: 18. Mart 2021 12:02 Категорија: НовостиИ ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

 • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
 • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
 • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
 • Извод из матичне књиге рођених
 • Уверење о пребивалишту
 • Уверење о похађању припремног предшколског програма
 • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Прочитај

ИЗРАДА МАРТЕНИЦА

Датум: 04. Mart 2021 18:18 Категорија: Новости


Прочитај

Министарка Гордана Чомић у посети ОШ ,,Георги Димитров

Датум: 04. Mart 2021 12:21 Категорија: Новости

Министарка Гордана Чомић у посети ОШ ,,Георги Димитров

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије, Гордана Чомић била је у посети ОШ ,,Георги Димитров". Присуствовала је на радионици израда мартеница и краткој презентацији о традицији, изради и значењу мартеница.


Прочитај

НАЦИОНАЛИ ДАН КЊИГЕ

Датум: 02. Mart 2021 20:37 Категорија: Новости

Национални дан књиге одржан је у ОШ ,,Георги Димитров". Једна од активности је снимање кратког видеа у коме ученици четвртог разреда читају омиљена дела у различитим деловима града. Њихов ментор била је Снежана Апостолов, педагог и школски библиотекар.

Видео можете погледати на следећем линку:
https://www.youtube.com/watch?v=19_SALV3Yv4&t=11s

Прочитај

У ЧИТАЊУ ЈЕ МОЋ И РАДОСТ

Датум: 02. Mart 2021 16:32 Категорија: Новости

У читању је моћ и радост

 

Ученици ОШ ,,Георги Димитров'' обележили су Национални дан књига, 28-ог фебруара. Првог марта учешћем у акцији ,,Читајмо гласно", а под слоганом ,, У читању је моћ радости". Школски библиотекар у сарадњи са наставницима српског и бугарског језика организовао је читање у школској библиотеци, учионицама, школском дворишту и гаду и на тај начин дали значај књизи, култури читања и школској библиотеци. Ученици су читали омиљене делове књига, цитате и стихове. Разговарало се о значају и важности читања и дружења са књигама ма где да су. И даље настављамо са читањем заједно наглас и са радошћу.! Дивне тренутке забележили смо камером.


Прочитај