Вест

Обавештење за родитеље о упису деце у 1. разред

Датум: 05. April 2020 15:20 Категорија: НовостиОбавештење за родитеље/законске заступнике о упису деце у први разред основне школе

На основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, обавештавамо родитеље/законске заступнике деце о следећем:

1. Од 01.04.2020. године биће Вам омогућено да електронским путем искажете интересовање за упис детета у одређену школу (нашу школу) преко Портала еУправа
...https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/#pretraga

2. Услуга се зове Исказивање интересовања за упис у основну школу

3. На тај начин родитељи/законски заступници будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније бити уписано њихово дете (школе евидентирају заинтересованост родитеља/законских заступника за упис детета у нашу школу)
Напомена : Уколико родитељ/законски заступник не искаже на овај начин заинтересованост, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

4. Родитељима/законским заступницима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација (обавештење) о датуму уписа у основну школу (након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја)

5. На Порталу еУправа биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање (омогућиће родитељима/законским заступницима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу, а након уписа, истог дана, педагошко-психолошка служба вршиће тестирање детета)

Упутство за коришћење услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа можете видети кликом на следећи линк https://euprava.gov.rs/usluge/5569

Ко не буде могао да искаже интересовање за упис у нашу школу путем Портала еУправа,  може добити подршку и информацију од секретара школе Драган Симеонов, путем овог броја телефона: 064/8314302, сваким радним даном од 08h до 15h или путем e-maila dragansimeonov85@gmail.com.

Поштовани родитељи/законски заступници деце, наших будућих ученика, поступите по корацима о којим смо Вас обавестили на горе наведен начин и пратите следећа обавештења.

Срдачан поздрав, чувајте себе и своје породице, чувајте друге људе и видимо се када ванредно стање прође и када започнемо нову школску годину на редован начин.

                                                                                                                                                       Директор школе,
                                                                                                                                                         Методи Чипев


Прочитај

Дигиталне библиотеке

Датум: 03. April 2020 14:16 Категорија: Новости


Драги ученици,
Представљамо неколико дигиталних библиотека и позивамо вас на читање књига у дигиталном облику.

Прочитај

Обавештење за Наставнике/Решење о остваривању образовно васпитног рада на даљину

Датум: 21. Mart 2020 16:07 Категорија: Новости


Преузимање датотеке!

Прочитај

Обавеза вођења педагошке документације

Датум: 21. Mart 2020 13:03 Категорија: Новости

Додатна упутства за праћење и евидентирање напредовања ученика у периоду учења на даљину.

Преузимање датотеке!

Прочитај

Платформа за учење на даљину

Датум: 19. Mart 2020 17:43 Категорија: Новости

У складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број 601-00-9/2020-01 од 16.03. обавештавамо Вас да је у припреми платформа Microsoft Тeams прилагођена за учење на даљину (са осталим услугама Microsoft Office 365) коју Министарство просвете, науке и технолошког развоја успоставља и администрира у сарадњи са компанијом Microsoft. Платформа се успоставља за потребе школа и погодна је за израду образовних материјала и учење на даљину. Напомињемо да је компанија Microsoft учинила платформу бесплатном за све школе у Републици Србији, како у току кризног периода, тако и касније.

У наредних неколико дана Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће свим школама доставити довољан број приступних налога, тако да сви наставници и ученици могу да користе ову платформу за удаљено извољење наставе. Налози ће бити достављени путем мејла који је школа у информационом систему Доситеј определила за комуникацију са Министарством, након чега ће одговорне особе у школама дистрибуирати налоге наставницима и ученицима (ученицима ће се анонимизирани налози достављати посредством разредног старешине и родитеља).

Како би се наставницима олакшало коришћење поменуте платформе, поред упутстава која су доступна на адреси https://rasporednastave.gov.rs/alati-uputstva.php, припремљене су и одговарајуће онлајн обуке за наставнике. Предвиђено је да онлајн обуке почну од петка 20.3.2020. године и намењене су првенствено наставницима. Распоред обука за март 2020. је дат у наставку, заједно са кратким упутством за приступ обукама. У припреми су и видео упутства за рад са платформом, која ће у наредних дан-два постати доступна на истој адреси на којој су већ доступна текстуална упутства.

Прочитај

Обавештење за родитеље

Датум: 18. Mart 2020 13:13 Категорија: Новости

Поштовани родитељи,

одржан састанак Педагошког колегијума.

Прочитај

Допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Датум: 18. Mart 2020 12:43 Категорија: Новости

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, издало је обавештење 16.03.2020. године за остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике основних и средњих школа.

Доступ документу кликом на обавештење!

Пример оперативног плана!
Оперативни план поставити на платформу есДневник, где се и налази опутство у делу упутства за кориснике!

Пример извештаја за наставну недељу!

Пример извештај школа!

Додатна упутсва о учењу на даљину!

Прочитај

Изложба књига

Датум: 17. Novembar 2019 18:57 Категорија: Новости

Школска библиотека поводом Октобра месеца књиге, организовала је 31.10.2019.године Изложбу књига у холу испред библиотеке.Прочитај

64. МЕЂУНАРОДНИ БЕОГРАДСКИ САЈАМ КЊИГА

Датум: 14. Novembar 2019 17:37 Категорија: Новости

Посета 64. међународном сајму књига у БеоградуПрочитај

Окружно такмичење у стоном тенису за основце и гимназијалце

Датум: 14. Novembar 2019 16:50 Категорија: Новости

Одржано окружно такмичење у стоном тенису за дечаке и девојчице основне и средње школе 

  

Прочитај