ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД

Датум: 01. Novembar 2020 14:35 Категорија: Новости

Једносменски рад

У основној школи " Георги Димитров" обележен је светски Дан здраве хране 16. октобар. Програм су припремили ученици који похађају Једносменски рад.

    



Учитељица Анка Стојанова је са својим одељењем IV1 припремила малу изложбу воћа и поврћа од пластелина.

  


Седмаци, који похађају Једносменски рад су направили фигурице од воћа и поврћа.
 

    

 


Остварена је сарадња са свим учитељима, разредним старешинама, директором, педагогом и библиотекарима да се прикупе јабуке како би их на крају програма поделили ученицима. Акција је у потпуности успела.
 



 


 Евгенија Миланова у улози родитеља , која се иначе бави декорисањем украсила је нашу корпу воћем и поврћем.
 

 

Програм је одржан у холу школе.
Прво су имали прилику да присуствују, уживају и понешто науче ученици од првог до четвртог , а касније и ученици од петог до осмог разреда.
Свечаност је почела песмицом Љубивоја Ршумовића „Ако желиш мишиће“.Ученике је на клавиру пратио наставник музичке културе Горан Младенов, на гитари наставник ликовне културе Љубиша Пенев и на кахону наставник физичког васпитања Михајло Јојић.
Пирамиду здраве хране објаснила је наставница биологије Данијела Спасов као и зашто је важно да се здраво хранимо.

 

  

Песмицом „Зум,зум“ најављено је предавање, које је одржао наставник географије Слађан Дончев. У свом излагању причао је о пчелама и како оне функционишу као породица, као и колико километара треба да пређе једна пчела и колико цвета да посети да би се добила једна тегла меда.И на крају зашто се мед убраја у здраву храну. Након његовог излагања послужена је обланда са медом. Ученици , који су пробали закључили су да је то добра и здрава грицкалица у односу на оне које свакодневно купују у продавницама.


Затим је уследила песмица „Зеленчуци“. Неколико ученица нам је практично приказала како припремају свој омиљени воћни сок, смути и воћну салату.Све су припремале од свежег воћа: јабуке, крушке, малине, банане и засладиле наравно медом. А онда је наставница Милена Миленов помоћу сличица излепљених на хамеру објаснила штетност реклама.Успут дала ученицима задатак да питају своје родитеље, учитеље , наставнике или сами да потраже на интернету како се праве паштете и виршле и шта се написано ситним , а шта крупним словима на сваком производу , који купујемо у продавници. Препоручила је ученицима да више једу намирнице и храну произведену кући и да чешће иду са родитељима на пијац. 


Након тога ученице петог разреда Маша Арсов и Ива Владимиров извеле су представу „Хана и храна“.
По завршетку програма ученицима су подељене јабуке.

Аутор - Весна Тодорова Радојков. Асистенти - Милена Миленова, Слађан Дончев, Данијела Спасов, Горан Младенов, Михајло Јојић, Евгенија Миланов и Љубиша Пенев.