Фото галерија

ДЕЧИЈА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА- ВРАЊЕ

Ученице осмог разреда Екатарина Миланова, Сања Радојков и Ивана Васев учествовале су на дечијој ликовној колонији у Врању. Званично је отворена друга Дечија ликовна колонија у организацији ЈУ Народни универзитет Врање. У име Града ову манифестацију отворила је Изабела Савић, већница за туризам, а у име организатора присутнима се обратила и директорка Народног универзитета Гордана Димитријевић. Учесници првог дана Колоније су ученици старијих разреда основних школа из Босилеграда, Владичиног Хана, Врањске Бање. Врањски основци заједно са полазницима Ликовне радионице учествоваће сва три дана трајања Дечије ликовне колоније. У пријатном амбијенту реновираног Градског парка започет је богат и садржајан програм Колоније. Учесници ће цртати графитом, радити воштаним, акрилним и другим бојама на различитим подлогама. На крају сваког дана Колоније, наши гости из школа Пчињског округа обићи ће актуелне изложбе у обе врањске Галерије.
УКРАШАВАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА

У издвојеним одељењима у селима Г. Љубата и Бистар, одржане су радионице на којима су ученици осликавали ускршња јаја.
Ликовни конкурс ,, Пролет върху листа"

XIV Национални ликовни конкурс ,,Пролет върху листа" одржан је у Ћустендилу, Р. Бугарска. Предраг Димитров, ученик седмог разреда освојио је друго место, док је Ивана Васев, ученица осмог разреда освојила прво место.
Израда мартеница

Министарка Гордана Чомић у посети ОШ ,,Георги Димитров

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије, Гордана Чомић била је у посети ОШ ,,Георги Димитров". Присуствовала је на радионици израда мартеница и краткој презентацији о традицији, изради и значењу мартеница.
У читању је моћ и радост

Ученици ОШ ,,Георги Димитров'' обележили су Национални дан књига, 28-ог фебруара. Првог марта учешћем у акцији ,,Читајмо гласно", а под слоганом ,, У читању је моћ радости". Школски библиотекар у сарадњи са наставницима српског и бугарског језика организовао је читање у школској библиотеци, учионицама, школском дворишту и гаду и на тај начин дали значај књизи, култури читања и школској библиотеци. Ученици су читали омиљене делове књига, цитате и стихове. Разговарало се о значају и важности читања и дружења са књигама ма где да су. И даље настављамо са читањем заједно наглас и са радошћу.! Дивне тренутке забележили смо камером.
Јесењи ђачки базар

У дворишту Основне школе „Георги Димитров“ у Босилеграду је одржан Јесењи ђачки базар где су ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда продавали ручно израђене сувенире и украсе од природних материјала - лишћа, жира, шишарки, орашастих плодова, семенки и других јесењих дарове природе. Биле су изложене разне рукотворине и креативне идеје које су, поред ученика основне школе и њихових наставника, куповали и родитељи, ученици и професори Гимназије као и други грађани. Базар је део програма који спроводи Тим за међупредметне компентенције у школи, на чијем је челу наставница Милена Миленова. „Пројекат се спроводи према наставном плану и програму како би деца усвојила нека знања из области предузетништва и маркетинга и развила своје вештине и креативност. Са задовољством су прихватили иницијативу и неколико недеља су сакупљали јесење дарове од којих су израђивали накит, украсе и сувенире“, рекла је Миленова и додала да су у пројекту били укључени наставници из различитих предмета. Нагласила је да ће ученици сами одлучити како ће искористити сакупљена средства.
Анимирани филм ,,Изолација

Сања Радојков и Стефан Жижов, ученици седмог разреда учествовали су на међународном пројекту анимираног филма МУЛТИ МОСТ. Овај пројекат реализован је током пандемије где је учествовало 186 деце и 260 ментора и професора из Русије, Украјине и Србије. Њихов ментор био је наставник ликовне културе Љубиша Пенев. Филм можете погледати на лину: https://www.youtube.com/watch?v=kls7anueSow&t=8s
Арт инсталација инспирисана јесењим мотивима

Час посвећен Вуку Стефановићу Караџићу

Час посвећен Вуку Стефановићу Караџићу у виду радионице где су реализатори били учитељице Емилија Миланова и Милена Андонов. Присутни су били помоћник директора Иван Котев, педагод Јелица Василева, стручни сарадник Снежана Апостолов,учитељице Оливера Јојић,Весна Николов,Весна Радојков и Валентина Миткова,као и учитељ Вене Божилов и учитељица Анка Стојанов са ученицима. Час је реализован у матичној школи у Босилеграду. ,,Остаће нам после Вука лепа слова и азбука", као и познато Вуково правило ,,Пиши као што говориш , читај као што је написано".