Фото галерија

Јесењи ђачки базар

У дворишту Основне школе „Георги Димитров“ у Босилеграду је одржан Јесењи ђачки базар где су ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда продавали ручно израђене сувенире и украсе од природних материјала - лишћа, жира, шишарки, орашастих плодова, семенки и других јесењих дарове природе. Биле су изложене разне рукотворине и креативне идеје које су, поред ученика основне школе и њихових наставника, куповали и родитељи, ученици и професори Гимназије као и други грађани. Базар је део програма који спроводи Тим за међупредметне компентенције у школи, на чијем је челу наставница Милена Миленова. „Пројекат се спроводи према наставном плану и програму како би деца усвојила нека знања из области предузетништва и маркетинга и развила своје вештине и креативност. Са задовољством су прихватили иницијативу и неколико недеља су сакупљали јесење дарове од којих су израђивали накит, украсе и сувенире“, рекла је Миленова и додала да су у пројекту били укључени наставници из различитих предмета. Нагласила је да ће ученици сами одлучити како ће искористити сакупљена средства.
Анимирани филм ,,Изолација

Сања Радојков и Стефан Жижов, ученици седмог разреда учествовали су на међународном пројекту анимираног филма МУЛТИ МОСТ. Овај пројекат реализован је током пандемије где је учествовало 186 деце и 260 ментора и професора из Русије, Украјине и Србије. Њихов ментор био је наставник ликовне културе Љубиша Пенев. Филм можете погледати на лину: https://www.youtube.com/watch?v=kls7anueSow&t=8s
Арт инсталација инспирисана јесењим мотивима

Час посвећен Вуку Стефановићу Караџићу

Час посвећен Вуку Стефановићу Караџићу у виду радионице где су реализатори били учитељице Емилија Миланова и Милена Андонов. Присутни су били помоћник директора Иван Котев, педагод Јелица Василева, стручни сарадник Снежана Апостолов,учитељице Оливера Јојић,Весна Николов,Весна Радојков и Валентина Миткова,као и учитељ Вене Божилов и учитељица Анка Стојанов са ученицима. Час је реализован у матичној школи у Босилеграду. ,,Остаће нам после Вука лепа слова и азбука", као и познато Вуково правило ,,Пиши као што говориш , читај као што је написано".
ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2020-Г.ЛИСИНА

Под овогодишњим слоганом ,,Подељена срећа два пута је већа" у издвојеним одељењима у селу Горња Лисина одржане су бројне активности и игре.
ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ-Г.ЛИСИНА

У издвојеним одељењима 16.10.2020 год. у селу Горња Лисина, одржана је радионица поводом Светског дана здраве хране. Њихов ментор била је натавница биологија, Оливера Евтимов.
ОСЛИКАВАЊЕ ШКОЛСКОГ ДВОРИШТА

У оквиру дечије недеље 2019 год. , ученици од петог до осмог разреда осликали су школско двориште са креативним играма на нивоу street art-a. Њихов ментор била је наставница ликовне културе Славица Василова.
МАЛИ АРХЕОЛОЗИ

Радионица под насловом ,,Мали археолози" одржана је 09.10.2019 год. Ученици су били подељњни по групама и свака група имала је за циљ да што пре нађе закопане делове неког предмета и споји их у једну целину. Свака група добила је фотографије предмета кога треба да пронађе. Победник је онај који је први комплетирао свој предмет. Руководиоци радионице су били наставница билологије Милена Миленова и наставник ликовне културе Љубиша Пенев.
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ И ДЕЧАКЕ У СТОНОМ ТЕНИС-31.10.2019

Окружно такмичење у стоном тенису за девојчице и дечаке одржано је у школској сали у Босилеграду 31.10.2019 год.
КАРАОКЕ-08.10.2019 год.

Караоке журка организована је са ученицима од првог до четвртог разреда и његовим учитељима у школској кухињи 08.10.2019 год. Техничка подршка били су наставник музичке културе Горан Младенов и наставник ликовне културе Љубиша Пенев.